Archief

Welkom op de archiefpagina van ZVV Groenoord.
Hier vindt u oude foto’s en artikelen terug uit de historie van de club


ZVV Groenoord is opgericht op 15 januari 1973 en daarmee een van de oudste specifieke zaalvoetbalverenigingen van de K.N.V.B., West II.

De overleden Leen van der Grijp verscheen op 9 maart 1979 in hoedanigheid van secretaris bij notaris Mr. Sneep. Met deze handeling werd zaalvoetbalvereniging opgericht. De officiele oprichtingsdatum was 15 januari 1973 staat er in de notulen. Mannen van het eerste uur waren Teun van Zijl, Krien van Hil, Nico Bartho, Jan de Ridder en vele anderen. Een van de bekendste spelers in onze geschiedenis was Piet Romeijn, ex-international en ex-speler van Feijenoord die nog graag zijn technische vaardigheden wilde etaleren. Jarenlang heeft hij in het eerste gespeeld onder de bezielende leiding van de trainer Dhr. Kloppers.

Begin zeventiger jaren troffen een aantal Schiedammers uit de wijk Groenoord elkaar op een toenmalig koolasveldje in de wijk om te voetballen.Op een gegeven moment werd o.l.v. Teun van Zij(voorzitter), Leen van der Grijp (secretaris) en Krien van den Hil (penningmeester) een zaalvoetbalvereniging notarieel opgericht verleden voor Mr. C. Sneep, notaris te Schiedam, met als tenaamstelling: zaalvoetbalvereniging Groenoord.

Trainer/coach werd Aad Kloppers, een voormalig marine officier, die tien jaar lang de trainingen in de Oude Lijnbaanhal te Vlaardingen verzorgde en uiteraard het eerste team coachte. Groenoord had vrij snel 6 teams op de been en het succesvolle eerste team met o.a. Piet Romein (SVV en Feyenoord) speelde binnen enkele seizoenen in de hoofdklasse.

In de afgelopen 35 jaar werd wisselend succes behaald, het aantal teams groeide gestaag en in seizoen 2009/2010 slaagde trainer/coach Jerry Monkou erin om met zijn team kampioen te worden in de eerste divisie B, nadat Groenoord-1 het seizoen ervoor die promotie naar de eredivisie op een doelpunt na gemist had.


13/06/2018

Op 07/06 is het jaarlijkse GHT-Toernooi gespeeld waarbij Groenoord H8 eerst is geworden, het gast team HBSS tweede en Groenoord H2 derde. Het was een zeer geslaagd toernooi en een grote complimenten naar de organisator Leendert Bel!

Er zijn ook een aantal foto’s gemaakt welke u onder het kopje gallerij bij het GHT-toernooi 2018 kunt vinden! Bedankt Hans Broere voor de foto’s!

Op deze foto’s kunt u tevens ook het nieuwe tenue zien van Groenoord H3 vinden.

Welkom op de nieuwe website van ZVV Groenoord. Vanaf heden word er meer gedaan met de website.

Zo kunt u tegenwoordig de huidige Eredivisie stand zien, actuele foto’s van onder andere GHT Toernooien en team activiteiten!

Heel veel plezier op de website!


23-02-2018

Helaas moeten wij mededelen dat ons oud bestuurslid Jan de Ridder is overleden.
Jan is vanaf de oprichting betrokken geweest bij de ZVV Groenoord en is jarenlang actief geweest als wedstrijdsecretaris, secretaris, mede organisator van het Schiedamse Zaalvoetbalkampioenschap en grensrechter bij Groenoord-1.
Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.

02-02-2018

Ieder elftal van Groenoord speelt ook voor de KNVB beker. In de competitie van de donderdagavond is Groenoord H3 door naar de volgende ronde. In deze ronde zullen zij het opnemen tegen GZV Watergras H3 deze wedstrijd zal plaatsvinden op maandag 26 februari 2018 om 21:00. De wedstrijd vind plaats in sporthal Wielewaal aan de Brammertstraat 1 in Rotterdam (3084 RV)

Bij de competitie die op een maandagavond plaats vind dient er nog 1 wedstrijd te worden gespeeld, indien Groenoord H2 wint zullen deze zich ook plaatsten voor de volgende ronde! Wordt vervolgd!


05-03-2018

Bij de competitie die op maandagavond plaats vindt is Groenoord H2 door naar de volgende ronde!

Op vrijdag 9 maart wordt de bekerwedstrijd gespeeld tegen SDV H3 om 19.00 uur.

Helaas heeft Groenoord H3 niet weten te winnen tegen GZV Watergras H3, hierdoor zijn ze uitgeschakeld in de beker.


12-03-2018

H2 heeft gewonnen met 4-9 van SDV H3, hierdoor zijn ze door naar de volgende ronde welke word gespeeld op vrijdag 6 april tegen TPP H1 om 22.00 uur in de Kleine Vink in Nieuwerkerk a/d IJssel


07-04-2018

Helaas heeft Groenoord H2 niet weten te winnen tegen TPP H1, hierdoor zijn ze uitgeschakeld in de beker.


30-05-2018
Op donderdag 7 juni vind het jaarlijkse GHT Toernooi plaats in de Groenoordhal plaats aan de Nieuwe Damlaan 5 in Schiedam.

De eerste wedstrijd begint om 19.00 uur!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

30-05-2018

Groenoord H3 vond het tijd voor een nieuw tenue, zij hebben daarom met z’n alle gezeten voor het nieuwe tenue. Benieuwd naar het resultaat? kijk dan na 7 juni nogmaals op de website!