Archief

Welkom op de archiefpagina van ZVV Groenoord.
Hier vindt u oude foto’s en artikelen terug uit de historie van de club


ZVV Groenoord is opgericht op 15 januari 1973 en daarmee een van de oudste specifieke zaalvoetbalverenigingen van de K.N.V.B., West II.

De overleden Leen van der Grijp verscheen op 9 maart 1979 in hoedanigheid van secretaris bij notaris Mr. Sneep. Met deze handeling werd zaalvoetbalvereniging opgericht. De officiele oprichtingsdatum was 15 januari 1973 staat er in de notulen. Mannen van het eerste uur waren Teun van Zijl, Krien van Hil, Nico Bartho, Jan de Ridder en vele anderen. Een van de bekendste spelers in onze geschiedenis was Piet Romeijn, ex-international en ex-speler van Feijenoord die nog graag zijn technische vaardigheden wilde etaleren. Jarenlang heeft hij in het eerste gespeeld onder de bezielende leiding van de trainer Dhr. Kloppers.

Begin zeventiger jaren troffen een aantal Schiedammers uit de wijk Groenoord elkaar op een toenmalig koolasveldje in de wijk om te voetballen.Op een gegeven moment werd o.l.v. Teun van Zij(voorzitter), Leen van der Grijp (secretaris) en Krien van den Hil (penningmeester) een zaalvoetbalvereniging notarieel opgericht verleden voor Mr. C. Sneep, notaris te Schiedam, met als tenaamstelling: zaalvoetbalvereniging Groenoord.

Trainer/coach werd Aad Kloppers, een voormalig marine officier, die tien jaar lang de trainingen in de Oude Lijnbaanhal te Vlaardingen verzorgde en uiteraard het eerste team coachte. Groenoord had vrij snel 6 teams op de been en het succesvolle eerste team met o.a. Piet Romein (SVV en Feyenoord) speelde binnen enkele seizoenen in de hoofdklasse.

In de afgelopen 35 jaar werd wisselend succes behaald, het aantal teams groeide gestaag en in seizoen 2009/2010 slaagde trainer/coach Jerry Monkou erin om met zijn team kampioen te worden in de eerste divisie B, nadat Groenoord-1 het seizoen ervoor die promotie naar de eredivisie op een doelpunt na gemist had.


13/06/2018

Op 07/06 is het jaarlijkse GHT-Toernooi gespeeld waarbij Groenoord H8 eerst is geworden, het gast team HBSS tweede en Groenoord H2 derde. Het was een zeer geslaagd toernooi en een grote complimenten naar de organisator Leendert Bel!

Er zijn ook een aantal foto’s gemaakt welke u onder het kopje gallerij bij het GHT-toernooi 2018 kunt vinden! Bedankt Hans Broere voor de foto’s!

Op deze foto’s kunt u tevens ook het nieuwe tenue zien van Groenoord H3 vinden.